Nieuwsoverzicht

Terugblik symposium: Over de grens van...

1 december 2023

30 november organiseerden we samen met andere organisaties een belangrijk symposium. Over de grens van…ging over huiselijk en seksueel geweld en hoe professionals goed samenwerken om slachtoffers beter kunnen helpen. En hoe voorkomen we dat het geweld plaatsvindt?

Jantien Jongepier van Regio Rivierenland: 'Het is een onderwerp met een heftige lading, het raakt. In het symposium gingen we o.a. mee op 'cliëntreis', daarin lieten we zien hoe een slachtoffer met allerlei professionals in aanraking komt. Het belang van samenwerking werd daarmee gelijk duidelijk.'

De belangstelling voor dit symposium was enorm. Met ruim 250 professionals uit het onderwijs, sociaal, medisch en veiligheidsdomein  zat de zaal helemaal vol. Met een diversiteit aan workshops en sprekers gingen we op allerlei manieren de diepte in. Zo kwamen  nieuwe inzichten uit onderzoek en praktijk aan bod. 

'De casussen waar we mee werken zijn complex,' vertelt Jantien. 'Er zijn dan ook al snel veel verschillende partijen bij betrokken. Fijn om eens met elkaar te ontdekken wat de ander nou precies doet. Het was een goede dag en hopelijk helpt dit de slachtoffers in onze regio echt verder!'

Regio Rivierenland organiseerde dit symposium samen met drie andere organisaties: Gemeente Nijmegen, GGD Gelderland Zuid en het Centrum voor seksueel geweld. De datum voor volgend jaar is alweer geprikt: 28 november 2024!