Nieuwsoverzicht

Roelof Jan over zijn werk

18 september 2023

‘Ik heb jarenlang in de verzekeringswereld gewerkt. Leuk en interessant, maar ik wilde graag een grotere maatschappelijke impact hebben. Toen ik deze functie tegenkwam, sprak dat me dan ook direct aan. En het is ook precies wat ik ervaar: we zijn echt van betekenis. Ook al heb ik geen direct contact met de cliënten zelf, ik ben toch een schakel in het bieden van goede hulp aan inwoners die het nodig hebben.


De linking pin tussen zorgaanbieders en gemeenten

Gemeenten moeten goede afspraken maken met zorgaanbieders, in essentie kun je alles wat ik doe in dat licht zien. Ik heb daarom bijvoorbeeld regelmatig contractgesprekken met zorgaanbieders. Samen kijken we wat er speelt, wat er beter kan en bespreken we de ontwikkelingen in het zorglandschap. Ook handig voor de zorgaanbieder, hij hoeft daardoor niet langs meerdere gemeenten te gaan of bij alle gemeenten aan te besteden. Dat scheelt tijd.

Het is soms best even zoeken om lokaal maatwerk te behouden én duidelijke afspraken met zorgaanbieders te maken namens meerdere gemeenten. Maar het is ook iets wat ik graag doe, partijen bij elkaar brengen en in een verbindende rol problemen oplossen.

Afwisseling en zelfstandigheid

Wat ik nog meer leuk vind aan mijn werk? Ten eerste de afwisseling, geen dag is hetzelfde en dat houdt het interessant. Ook vind ik de zelfstandigheid fijn die ik binnen ons team heb. We werken met verschillende professionals en zijn voornamelijk zelfsturend. In de basis krijg je vertrouwen en vrijheid en ik denk dat daardoor mensen ook verantwoordelijkheid nemen om daar op een goede manier mee om te gaan.

Dat laatste zie ik ook terug in de balans tussen werk en privé. Ik krijg enorm veel vrijheid om mijn werk in te richten zoals het voor mij het beste werkt. Ik heb een gezin met jonge kinderen, dus dat is gewoon fijn. Natuurlijk houd ik daarbij wel rekening met wat goed is voor het team. Flexibiliteit komt van twee kanten.'